Asset Vision® van Scalable Software Ltd. en MVO

Exclusief partneraanbod voor organisaties die software doneren.

Stichting Donate IT, Robert Lauer
Odoo afbeelding en tekstblok

LogicQ Co-operative Consultants heeft voor de donerende organisaties van de Stichting afspraken gemaakt met Scalable Software Ltd. over de gratis inzet van Asset Vision®. Deze Software as a Service (SaaS) oplossing is geschikt voor midden- tot grote organisaties en geeft inzicht in software inzet en hoe dit zich verhoudt tot de hoeveelheid licenties die zij reeds bezitten. LogicQ is geautoriseerd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) partner van de Stichting Donate-IT.

Veel organisaties worstelen al jaren met softwaregebruik en licentierechten. Inventarisaties, audits en het buitenwerking stellen van overbodige IT Assets is nog altijd een uitdaging en veelal kan niemand met zekerheid zeggen welke Assets overbodig zijn. Om hierin donateurs bij te staan is er een pakket ontwikkeld door LogicQ met medewerking van Scalable Software Ltd., waarin men drie maanden gratis kennis kan maken met een krachtige ITAM oplossing. 

Daarbij wordt de aanvullende dienstverlening tegen gereduceerde kosten geleverd, waarbij LogicQ zorgt voor een minimale belasting van het team van donerende organisaties. LogicQ zorgt met Asset Vision® voor de implementatie van een eigen Asset Vision® SaaS omgeving voor de donerende organisatie en begeleidt het project tot de resultaten op tafel liggen.

Een sociaal voorstel én 3 maanden gratis

Een bedrijf of organisatie stemt vooraf in om haar overbodige software te doneren aan de Stichting Donate-IT, indien dit gedurende de drie maanden meetperiode wordt vastgesteld.

• LogicQ coördineert de software management diensten, waarbij men gedurende deze periode het Asset Vision® IT Business Intelligence platform wordt ingericht.

• In ruil voor hun donatie intentie ontvangt de donateur - naast fiscale voordelen en versterking van hun (MVO) beleid – het gratis gebruik van Asset Vision® voor een periode van drie maanden. Dit aanbod is in 2017 exclusief verkrijgbaar voor organisaties in Nederland.

• LogicQ consultants helpen donerende organisaties inzicht te verkrijgen in hun huidige bezit van software en het gebruik daarvan. Dit helpt niet alleen bij 'compliance' vraagstukken, maar geeft ook inzicht in de software die verwijderd mag worden. LogicQ biedt professionele SAM services en kan 'self-audits' organiseren op basis van resultaten uit Asset Vision® – de unieke SaaS oplossing voor IT Asset Management en software 'compliance'.

• Scalable Software Ltd. stelt Asset Vision® drie maanden gratis beschikbaar voor deze eindgebruikers. Deze mag vele meetpunten - de zogenoemde PAD ’s – inzetten en daarmee duizenden nodes wereldwijd doormeten. De PAD ‘s zullen data verzamelen en versleuteld doorgeven aan het Asset Vision® platform.

• Hierop is ook gedurende de drie maanden meetperiode de basis applicatie Asset Vision® Registry™ gratis te gebruiken. Deze zorgt voor een baseline van hardware en normalisatie van software door 'agentless IP Discovery' en o.a. “fingerprinting”.

• Daarnaast krijgt de donateur ook gratis drie maanden toegang tot een eigen Asset Vision® License Manager™. Hier worden software licenties geregistreerd, zoals licentiecontracten en alles wat verder tot het IT bedrijfskapitaal aan licenties is toegevoegd.

De Registry – Asset Vision® License Manager™ combinatie geeft ons veel inzicht in software compliance, geeft organisaties een software management voordeel en maakt self-audits mogelijk. Andere modules mogen separaat worden besteld – zoals Asset Vision® Optimize™ voor 'metering' met behulp van 'agents' – en mogen eventueel later toegevoegd worden aan de scope van het project.

Het geautoriseerde MVO Partnernetwerk

Onder auspiciën van Stichting Donate-IT zijn aanvullende professionele services beschikbaar - waaronder juridische, software services en educatie - welke organisaties helpen complexe vraagstukken inzichtelijk te maken.

Zij zorgen voor een snelle implementatie (dagen én niet maanden) en allen onderschrijven het MVO. Alle deelnemers binnen het Donate-IT MVO partnernetwerk werken altijd tegen gereduceerd tarief en geven minimaal 10% van hun tarief via Stichting Donate-IT aan een van de MVO doelen van de opdrachtgever.

Door een compleet aanbod te doen en multidisciplinaire services beschikbaar te hebben is doneren niet alleen voor de CFO een interessant voorstel. Ook is de CIO en de IT afdeling beter af met de versterking van het Software Management en kunnen hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de 'Social Enterprise'.

Over LogicQ en Scalable Software Ltd.

LogicQ is al voor een lange tijd de trouwe Europese partner voor Scalable Software Ltd., de innovator in de IT Management software. Wij zijn betrokken bij de verdere ontwikkeling van Asset Vision® - de IT Asset Management tools, die CIO's helpt software compliance risico's te verminderen, IT Asset Managers om kosten te verlagen en Software Asset Managers sturing geeft in hun taken.

Vandaag de dag vertrouwen honderden organisaties wereldwijd op Scalable Software Ltd. oplossingen. Asset Vision® is de pionier die IT Asset Management opnieuw heeft gedefinieerd en wordt tegenwoordig erkend door klanten en analisten waaronder Gartner. Scalable Software Ltd. is winstgevend en biedt de organisaties een nieuw perspectief op ITAM en diepgaande SAM om de storm van externe audits te overleven.

Website: www.scalable.com Website: www.LogicQ.net 

 


Meer informatie? 

Doe mee en doe goede zaken met overbodige software...